Suvi on (peaaegu) käes ja rabarberiveinid on sel ajal populaarsemad kui eales varem. “Vala välja!” uurib, miks on rabarberijookidest saanud nii suur hitt ja kui keeruline on rabarberit enda (tähendab: joogi) kasuks tööle panna. Lisaks suur rabarberivahuveinide test!
Rabarber on teemas! Veinihuvilisel on Eestis valida enam kui kümne rabarberi(vahu)veini vahel ning oma leiab nende hulgast ka see, kes alkoholi ei joo. “Vala välja!” kutsus külla Helen Hubergi Mamm&Fruktist ja Villy Paimetsa Habaja Viinavabrikust, et aimu saada, miks on rabarber nii populaarne ja kuidas õigupoolest saab rabarberist vein.
Saates on laual kaheksa veini seitsmelt tootjalt ning mõistagi saavad need maitstud ja hinnatud. Suure testi tegime küll saateväliselt ja selle tulemusi saate lugeda siit. Külalistele andsime seekord aga ilma igasuguse ettehoiatatuseta ülesande: kui hästi tunnevad nad kolleegide-konkurentide jooke ja kas nad suudavad pimesi veine degusteerides ära tunda iseenese joogi? Millised olid tulemused ja kas külalised suutsid ülesannetest auga välja tulla, kuulete saatest. Lisaks palusime Villy Paimetsal ja Helen Huberil valida kolm lemmikut (mõistagi iseennast viisakalt kõrvale jättes).
Väljaspool stuudiot korraldasime suure rabarberivahuveinide testi, kus jooke hindasid väga erinevate eelistustega amatöörsnoobid ja mitte nii amatöör Martin! Testis osales kaheksa veinisõpra, kes maitsesid eelnevalt jahutatud veine pimesi ja neid omavahel kõrvutades. Teaduslikule lähenemisele test mõistagi ei pretendeeri ja edetabelit soovitame võtta lõbusa vahepalana. Lemmikud olid pea igal osalisel erinevad ja vihjeks võib öelda sedagi, et testi tabel erineb omakorda saatekülaliste edetabelist.
“Vala välja!” kuulajad, andke meie facebookilehel või meilitsi ([email protected]) tagasisidet: millised on teie lemmikrabarberiveinid?
“Vala välja!” rabarberisaadet juhtisid üle pikaaja kõik “kolm kanget” ehk Keiu, Liisa ja Martin. Jälgige meie tegevusi ka Facebookis: www.facebook.com/valavalja ja Instagramis: www.instagram.com/vala_valja_podcast