Vala Välja

Delfi Tasku joogisaade “Vala välja!”. Ajakirjanikud ning amatööridest joogisnoobid Martin Hanson, Liisa Tagel ja Keiu Virro valavad edaspidi kahel-kolmel korral kuus välja parimad joogid, kutsuvad külla kohalikud napsiheerosed, baristad, baarmenid ja joogikeetjad ning üritavad saates leida vastust küsimusele “milline on kõige õigem ja parem maitse?”. Saates võtame järgmiste nädalate ja kuude ja aastate jooksul lähivaatluse alla (otseses mõttes: klaasist keelele) nii alkohoolsed kui mittealkohoolsed joogid, jagame kuulajatega joogimaailma taustalugusid, paneme proovile üksteise ja kuulajate teadmised ning kutsume külla joogieksperdid. Mõistagi soovitame parimaid leide veinirestilt, õllekastist ja kärakariiulilt, aga ka mittealkohoolsete jookide maailmast.

Vala välja! #47: Legendid Kasela ja Timmermann soovitavad pühadelauale parimaid vahuveine

Täpselt aastapäevad tagasi, jällegi pühade eel, rääkisime lähemalt šampanjadest, neist vahuveinide tippudest, mis ei jäta kedagi külmaks ega maitsemeeli erutamata. Kuid rikkalikus veinimaailmas on...

Vala välja! #46: Limonaadid täiskasvanutele, milleks andis tõuke lapse sünd

Limonaadidel on meiekandis paha kuulsus, peamiselt, kuna nende magusate jookide puhul on tihti tegemist meelevaldse Mendelejevi tabeli ja E-ainete nimekirja abieluga. Kes aga poleks...

Vala välja! #44: Sloe džinn jõuab riiulitele. Mis on sloe džinn?

Revolutsioon džinnimaastikul sai hoo sisse juba aastaid tagasi. Eestis on käsitöödžinnid olnud suuremaks teemaks viimasel viiel aastal. Lisaks mõnekümnele kodumaisele käsitöödžinnile on nüüdsest turul...

Vala välja! #43: Eesti sommeljeede uus valitsejanna

Septembri keskel toimus Fotografiska restorani peosaalis rohkem nuusutamist, mekkimist ja mõtlemist, kui see maja eales varem näinud. Nimelt olid võitluses Eesti parimad, et selgitada...

Vala välja! #42: Kuidas sobitada omavahel kokku vein ja toit?

Restoranis mõnusa eine kõrvale soovitatud veini lonksates lööb suus ootamatult kõik justkui “kõlama”. Maitsed ühinevad, tõstavad üksteise intensiivsust, loovad uusi sensatsioone ja tundeid. Kui...

Vala välja! #40: Kuidas targalt veinidesse investeerida ja mitte keldrit kohe tühjaks juua?

Veini meeldib juua paljudele, kuid vähesed vaatavad sellele pudelis loksuvale tõeeliksiirile otsa kui millelegi, millega võiks ka raha teenida. Teenida raha selliselt, et osta...

Vala välja! #41: Siga ja Chardonnay viiel moel ehk joogisaade läks ise restorani

Tallinnas alustatakse õhtusöökidega, kus kõik viis käiku sisaldavad üht sama toorainet ja kõrvale pakutakse ühest konkreetsest viinamarjasordist tehtud veini. Nimelt kutsub Odeon Bar järgmisel...

Vala välja! #39: Sake ei jää maitsete ja võimaluste poolest veinile alla

Sake võlud on Eestis veel paljude jaoks avastamata, ent ometi väärib see jook oluliselt suuremat tuntust, sest selle joogi maitsete imedemaa on lai kui...