“Vala välja!” #31 ERISAADE: kas meie lemmikbaarid ja vinoteegid jäävad ellu?

JAGA:


Istume juba seitsmendat nädalat kodus, nokitseme pooleli jäänud köögiremondi ja Houellebecq’i viimase raamatu kallal, testime oma kannatust ka koduste peal. Joogisaade “Vala välja!” avab eriolukorra-aja tausta joogimaailmas kahe erineva asutuse – baari ja veinipoe – näitel.

Mõtleme kodus veinist ja kokteilidest, unistame sõpradega baari ning restorani minemisest. Tasapisi hakatakse kohti avama, elu pole aga ka selleta katki. Internetist või telefonitsi tellides tuuakse hea ja parem ukse taha, sõbrad teispool ekraani pakuvad tuge.

Kõikide eelduste kohaselt on eriolukord senisel moel lõpusirgel. Kahjudega, mida erinevad elu- ja töövaldkonnad on kandnud, tegeletakse veel ilmselt pikki aastaid. Nii ka gastronoomias – mõned restoranid, kohvikud ja baarid, aga ka tootmised on end lõplikult sulgenud. Teised mõtlevad pingsalt, kuidas olukorrast välja tulla ning mis saab homme ja ülehomme. On neidki kohti, mis omavahel liituvad, muudavad vormi või nime, vahetavad tegevussuunda ja nii edasi. Ja on need asutused, mis murravad kriisist läbi ja jätkavad oma tööd – suuremal või vähesemal määral nii nagu varem.

Kaardistame uues joogisaates selle, kuidas on olukord kulgenud Carpe Vinumi veinipoe ja Whisper Sisteri kokteilibaari jaoks eriolukorra algusest siiani. Millised on olnud kõige suuremad takistused, kes on tõestanud end suurepärase koostööpartnerina ka raskel ajal, millised on olnud suurimad õppetunnid ja millised plaanid on edasiseks. Räägime küll kahest asutusest, ent sarnaste probleemidega on rinda pistnud paljud joogimaailma kolleegid.

Puudutame põgusalt ka meie järgmiste saadete teemasid, milleks on kojuvedu, virtuaalmekkimised ja seadus, mis 20 aasta tagant meie tänapäevast elu juhib. Nimelt ei luba seadus haarata viimasest õlekõrrest, mis paljudele eriolukorras alles jäi: kokteilide ja jookide kojuvedu. Mis täpsemalt toimub, kuula sellest ja järgnevatest saadetest.

“Vala välja!” stuudios olid (mõistagi eriolukorra reegleid järgides) külas Kristel Nõmmik Carpe Vinumi veinipoest ja baarmen/miksoloog Irina Markina kokteilibaarist Whisper Sister. Saadet juhtisid Keiu Virro ja Martin Hanson.

Küsimused, pretensioonid, pakkumised ja kommentaarid palume aadressile vala@delfi.ee. Jälgige meie tegevusi Facebookis: www.facebook.com/valavalja ja Instagramis: www.instagram.com/vala_valja_podcast

Veel

Vala Välja
Vala Välja
Delfi Tasku joogisaade “Vala välja!”. Ajakirjanikud ning amatööridest joogisnoobid Martin Hanson, Liisa Tagel ja Keiu Virro valavad edaspidi kahel-kolmel korral kuus välja parimad joogid, kutsuvad külla kohalikud napsiheerosed, baristad, baarmenid ja joogikeetjad ning üritavad saates leida vastust küsimusele “milline on kõige õigem ja parem maitse?”. Saates võtame järgmiste nädalate ja kuude ja aastate jooksul lähivaatluse alla (otseses mõttes: klaasist keelele) nii alkohoolsed kui mittealkohoolsed joogid, jagame kuulajatega joogimaailma taustalugusid, paneme proovile üksteise ja kuulajate teadmised ning kutsume külla joogieksperdid. Mõistagi soovitame parimaid leide veinirestilt, õllekastist ja kärakariiulilt, aga ka mittealkohoolsete jookide maailmast.

Hiljutised