“Vala välja” #29: Tohib või ei tohi? TOHI džinni tohib!

JAGA:


Kohalikul džinnimaastikul on rohkelt uusi maitseid, viimati lisandus näiteks lõpuks ometi TOHI murakadžinn. Miks lõpuks? Sest juttu uue napsi tulekust oli kuulda olnud juba kolm aastat.

Stuudios on džinnitootja Priit Palk, kes andis aru, miks ta alustas TOHI näol peennapsivabrikuga, mis lisandub väikese riigi kohta üsna esinduslikku ritta ja miks just džinn?

Palk tunnistab, et lugu on lihtne. Ta on alati olnud suur džinniaustaja ning teinud läbi tüüpilise arengukõvera – ämbritäite kaupa serveeritavate kvantiteetkokteilide juurtest pokaalis serveeritavateni. “Kuna see jook on mulle armas, siis tahtsingi katsetada ka ise selle tootmisega.” Selgub, et alustada oli tal sealjuures keskmisest inimesest veidi lihtsam. “Ootamatult oli mul kodus olemas väike kaheksaliitrine padadestillaator, kuhu hakkasin ürte ja tsitruseid sisse ajama ja katsetama. Ning tulemused olid väärt pudelisse panemist,” räägib Palk.

Priidul on legaalselt poeriiulil müüdavatele või kohe müüki jõudvate džinnide kõrval kaasas teisigi jooke. Neid nimetab ta “Tohi džinni lapsepõlveks” ehk siis tegemist on katsetustega, murakadžinni loomise teel. (Kuula lähemalt saatest! kõlab siinkohal kohustuslik täiendus.)

Mälu ja teadmiste värskendamiseks meenutame, et džinnidest oleme saadetes varem üsna põhjalikult rääkinud, isegi alkoholivabast džinnilaadsest destillaadist nimega Seedlip. Kusjuures peagi loodame stuudios kohata ka Eesti oma alkovaba džinnidestillaati, mil nimeks Flaneur.

“Vala välja!” stuudios oli külas Tohi džinnitootja ja kõrtside pidaja Priit Palk. Saadet juhivad Keiu Virro ja Martin Hanson.

Küsimused, pretensioonid, pakkumised ja kommentaarid palume aadressile vala@delfi.ee. Jälgige meie tegevusi Facebookis: www.facebook.com/valavalja ja Instagramis: www.instagram.com/vala_valja_podcast

Veel

Vala Välja
Vala Välja
Delfi Tasku joogisaade “Vala välja!”. Ajakirjanikud ning amatööridest joogisnoobid Martin Hanson, Liisa Tagel ja Keiu Virro valavad edaspidi kahel-kolmel korral kuus välja parimad joogid, kutsuvad külla kohalikud napsiheerosed, baristad, baarmenid ja joogikeetjad ning üritavad saates leida vastust küsimusele “milline on kõige õigem ja parem maitse?”. Saates võtame järgmiste nädalate ja kuude ja aastate jooksul lähivaatluse alla (otseses mõttes: klaasist keelele) nii alkohoolsed kui mittealkohoolsed joogid, jagame kuulajatega joogimaailma taustalugusid, paneme proovile üksteise ja kuulajate teadmised ning kutsume külla joogieksperdid. Mõistagi soovitame parimaid leide veinirestilt, õllekastist ja kärakariiulilt, aga ka mittealkohoolsete jookide maailmast.

Hiljutised