Alustame Eesti õllerevolutsiooni lahtiharutamisega tänasest päevast. Suure hurraaga alanud käsitööõlle tootmine sai alguse 2012. ja 2013. vahel. Sellest ajast on aga juba suur hulk õlut inimeste kurku voolanud, toimunud on tulekuid ja minekuid, uuendusi ja vanade heade tavade reinkarnatsioone.
Täna oleme seisus, kus suuremal osal tootjatest on oma tehased. Need, kellel pole, käivad teiste juures “mustlaspruule” korraldamas. Eesti esimene väikepruulija Põhjala asutas juba teise tehase. Paljud loovad tootmistele lisaks või eraldi õllelokaale ehk taproome. Miks? Ikka selleks, et õlut seinast voolata lasta, brändi reklaamida ja niisama joojal lähemal olla. Lisaks saab just nii valada klaasi ka vähe eksperimentaalsemaid jooke. Neid, mis ehk pudelisse ei passikski.
Viiendasse joogisaatesse “Vala välja!” oleme külla kutsunud kaks õlleinimest: õllepoe Uba&Humala avaja ja looja Tanel Nurmeotsa ning Põhjala pruulikoja turundustegelase Tõnis Vaheri. Neilt saamegi uurida, mis seis hetkel – anno 2019 – kohalikul õlleturul valitseb ja kuhu oleme teel.
Kirjuta meile soovituste, pakkumiste ja küsimustega aadressil [email protected] või facebookis www.facebook.com/ValaValja/