Miks valida oma kööki südamerahus poole odavam Tefali pann?

JAGA:


Inimesed, kes end köögis vähegi koduselt tunnevad ja on toidu valmistamisega igapäevaselt sina peal, nõustuvad, et hea pann kuulub koos peakokanoa ja maitselusikaga nende kolme köögiriista hulka, millega saab valmistada 90% kõikidest toitudest. Tefal on tulnud oma Unlimited-sarjas turule aga uue titaankattega panniga, mis peaks koduses tingimuses parandama iga koka tulemust.

„Mina hindan Tefali uut panni peamiselt kahel lihtsal põhjusel – kõrge äär ja ühtlane kuumusjaotus. Kõrged ääred lubavad pannil valmistada toitu korraga kogu perele. Ühtlane kuumusjaotus tähendab seda, et iga pannil olev toiduaine valmib ühtlaselt ja samaaegselt. Eriti oluline on see siis, kui pannile panna köögivilju, mida vaja vaid kergelt kuumutada. Loomulikult on oluline ka see, et toit ei jää ka ilma õlita praadides pannile kinni. Kuigi ma soovitan ise alati pisut õli igal praadimisel kasutada,” selgitab Tefali panni mõned kuud kasutanud toiduajakirjanik Tuuli Mathisen.

Paksu põhjaga Tefali Unlimited pann on kirjade järgi kuus korda vastupidavam kui teised sama tootja pannid, samuti lubab titaankate pannil toitu valmistades kasutada metallist labidaid ja tange. Loomulikult ei tähenda see seda, et pannil võiks noaga lõigata või meelega panni kahjustada. Tootja lisab, et panni saab enne vigastuste ilmnemist ka pesta kuni 100 000 korda. Tuuli soovitab aga Tefali panne mitte kunagi pesta pesumasinas.

„Selleks ei ole tegelikult mitte mingit vajadust, sest non-stick katte puhastamiseks piisab vaid kuumast veest ja puhtast lapist. Nii säilib ka pann pikemalt tervena. Üldiselt võiks iga kahe-kolme aasta tagant oma kodused pannid üle vaadata, nende korrasolekut kontrollida. Eks kõik, mida kasutatakse, ka kulub. Tefali panni puhul on ka see oluline, et titaankate ei kooru ja valmistatud on kogu pann materjalidest, mis ei ole otseselt inimesele kahjulikud, toiduga ei sööda sisse ka osa pannist,” selgitab Mathisen.

Tuuli lükkab ümber ka selle arusaama, et praetud toit on kurjast või ebatervislik – küsimus on alati, mida, kuidas, mis temperatuuril ja millise õliga praetakse. Toiduajakirjanik soovitab Tefali panni ostmise järel katsetada kohe ühte tema lemmikretsepti.

„Ülilihtne, kuid uskumatult maitsev: ostke poest värske, selleaastane kapsapea, selline keskmise suurusega. Lõigake sektoriteks nii, et kapsavars hoiab sektorit koos. Nüüd praadige need sektorid võis kergelt kuldseks. Maitsestage soolahelveste ja pipraga ning serveerige koos grill-lihaga, hommikuse muna juurde või sööge ilma lisandita. Uskumatult kerge ja mõnus,” selgitab Mathisen.

Veel

Toidujutud
Toidujutud
Toit ei saa kedagi ükskõikseks jätta! Isegi neil, kes toitu üksnes kütuseks peavad, tuleb söögist kuigipalju mõtelda ja oma valikuid teha. Toidu abil õpime tundma nii sõpru kui ka kaugeid maid. Oma Maitse podcast Toidujutud võtab teemaks meie igapäevase toidu, toitumise ja toidukultuuri. Kutsume külla oma ala tegijaid, jagame ausaid kogemusi söömisest nii kodus kui restoranis ja vaatame ringi toiduteaduses ja -ajaloos. Saatesse kutsuvad väga erinevaid külalisi Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal ja toitumisnõustaja Teele Teder. Kui toidust hakkavad rääkima need kaks - gurmaanist guru ja häid maitseid jumaldav toitumisnõustaja, siis hakkad ka ise toidule hoopis teise pilguga vaatama.

Populaarsed

Hiljutised