#õpsonmõrd ehk kes kaitseb õpetajat küberruumis?

JAGA:


Paljud osapooled on võtnud endale südameasjaks noortevahelise küberkiusamise: kuidas seda piirata, ennetada ja muuta üldist netiketti. Kuid lisaks sellele, et noored üksteist sageli internetis kiusavad, võivad ohvriks langeda ka õpetajad. Vulgaarsete piltide jagamine, ebatsensuursete väljendite rahe, avalik laim, identiteedivargus ning ahistav jälitamine veebis – need on vaid mõned näited, millega õpetajad küberkiusamisel kokku puutuvad. Küberkiusamise ohvriks langedes jääb õpetaja aga tihtipeale oma murega üksi, vaikib ja kannatab. Arvamusfestivali värske teaduse alal arutleme selle üle, mis võib õpetajate küberkiusamise esile kutsuda? Miks on see probleem vaikuse loori all? Kuidas küberkiusamine võib õpetajale mõjuda ning kuidas saaks üldse sellist küberkiusamist piirata?

Arutelu juht: Kätlyn Jürisaar (Tartu Ülikool), Andra Siibak (Eesti Noorte Teaduste Akadeemia)
Osalejad: Kristi Vinter-Nemvalts (haridusteadlane, Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler), Kätlin Konstabel (psühholoog ja pereterapeut), Urmas Heinaste (Eesti Informaatikaõpetajate Selts, Õpetajate Ühenduste Koostöökoda)
Korraldaja: Eesti Noorte Teaduste Akadeemia

Arutelu toimus 10. augustil Paides. Vabas õhus tehtud salvestusele lisavad värvi tuule puhumine, lehtede kahin ja vihma krabin.

Veel

Arvamusfestival
Arvamusfestivalhttps://arvamusfestival.ee/
Arvamusfestival toimub iga aasta augusti teisel nädalavahetusel Paides. Tegemist on ärksate ja aktiivsete inimeste kohtumispaiga ja mõttevahetuskohaga Eesti ühiskonnale ja inimestele olulistel teemadel. Festivali eesmärk on tuua kokku erinevaid vaatenurki ja ideid, et arutelude tulemusel sünniks uusi teadmisi, alguse saaksid uued ühiskonna jaoks kasulikud ettevõtmised ning areneks arutelukultuur Eestis.

Populaarsed

Hiljutised