Parimad toiduelamused sünnivad meelte koostoimes. Kuidas me lõhnu ja maitseid tajume ja mil moel toidutehnoloogia seda mõjutab? Miks on jäätis vastupandamatum kui varsseller ja kuidas toimib lõhnaturundus? Kas haistmismeelt saab treenida? Mis on anosmia ja kuidas lõhnataju kadumisest taastuda? Neil ja veel paljudel teemadel räägib Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi vanemlektor, lõhna- ja maitseteadlane Kristel Vene.
Uuri juurde:
- Kristel Vene TEDxTallinn kõne “Asi on maitses”;
- Siin Tartu saade “Lõhn”;
- Ülevaade anosmiast virtuaalkliiniku lehel ;
- Artikkel lõhnaturundusest Turundajate Liidu kodulehel.
Sünapsile tasub kõrv peale panna, sest on plaanis kuulajaid analoogsete lugudega kostitada edaspidigi. Seni olge terved ja kohtumiseni Eesti Tervisemuuseumis!
tervisemuuseum.ee | Facebook | Instagram | LinkedIn | YouTube | E-pood | Sündmused
#lõhn #maitse #haistmine #lõhnameel #maitsemeel #aju #keel #lõhnaratas #anosmia #covid #lõhnaturundus #krõpsud #sõõrik #retseptor #lõhnamälu #lõhnateraapia #fermenteerimine #toidutehnoloogia #TalTech #Tehnikaülikool #biotehnoloogia #keemia #Sünaps #tervis #Tervisemuuseum #podcast #taskuhääling #jutusaade #Vene #Joosep