Lugu toitvast, soodsast ja kollasest vahepalast, mille maitset paljud kaasmaalased kolmkümmend aastat tagasi ettegi ei kujutanud ning mida võimalik, et kolmekümne aasta pärast poest enam ei saa. Miks on banaani praegu poes nii palju, kus ja kuidas seda toodetakse ning milline on banaani õiglane hind? Mitmekesise ja tervisliku toidu saame me hästi hoitud koduplaneedilt.
Uuri juurde:
- ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) maailma banaanituru statistika
- National Geographicu artikkel “The Surprising Science Behind the World´s Most Popular Fruit”
- Eesti Ekspressis ilmunud artikkel “Maailm otsib superbanaani, mis seljataks üliohtliku seenhaiguse”
- MTÜ Mondo juhend õpetajatele “Make Fruit Fair”
Sünapsile tasub kõrv peale panna, sest on plaanis kuulajaid analoogsete lugudega kostitada edaspidigi. Seni olge terved ja kohtumiseni Eesti Tervisemuuseumis!