Alustame keskaegse toidulaua ja söömiskommetega ning lõpetame etiketisoovitustega õhtusöögiks aastast 1932. Kas keskajal joodi vett? Mida tähendab pudru “silumine”? Tsiteerime “Moodsa elu leksikoni” – kuidas hästiorganiseeritud majapidamises valmistuti söögiajaks ja mil viisil töörib tark ema lauas koosolijate keskustelu?
Uuri juurde:
- raamat “Moodsa elu leksikon” (1932)
- artikkel “Argielu ideaalmaastik” köögi moderniseerumisest 20. sajandil
- Inna Põltsam-Jürjo “Pidusöögist näljahädani. Söömine-joomine keskaegses Tallinnas” (2013)
- Inna Põltsam-Jürjo “Viin, vein ja vesi. Joogikultuur Eestis kesk- ja varauusajal” (2020)
- Heiki Pärdi raamat “Eesti argielu” (2017)
Sünapsile tasub kõrv peale panna, sest on plaanis kuulajaid analoogsete lugudega kostitada edaspidigi. Seni olge terved ja kohtumiseni Eesti Tervisemuuseumis!