#2 Fermenteerimine – kodune toidu säilitamise meetod või tippteadus? Rain Kuldjärv ja Kaire Rajaver

JAGA:



Rahvatervise Akadeemia podcasti teises osas räägivad toiduteadur Rain Kuldjärv (TFTAK) ja toitumisnõustaja Kaire Rajaver toitude hapendamisest ja jookide kääritamisest ehk fermenteerimsiest. Muu hulgas saame teada, miks on hapendamine kasulik, mis vahe on kultuurpärmil ja metsikul pärmil ning mis on viimased arengud fermenteerimise kui teaduse valdkonnas. Lisaks tuleb juttu ka meie tajudest ja toidu sensoorsetest omadustest.

Veel

Rahvatervise Akadeemia
Rahvatervise Akadeemiahttps://rahvatervis.ee
Rahvatervise Akadeemia on õppeasutus, mis toob kokku oma ala eksperdid toitumise, liikumise ja tervise valdkonnast. Rahvatervise Akadeemia podcastis jagame neid teadmisi ja uudiseid valdkonna värskeimatest arengusuundadest ka sinuga. Podcastis käsitletakse teemasid nagu toitumine ja toitumisteadus, liikumine, harjumuste muutmine, laste toitumine, erinevad toidu töötlemise meetodid, toiduinnovatsioon, keskkonnatark toitumine ja palju muud. Meie eesmärk on tuua sinuni tõenduspõhised ja hetke aktuaalseimad teadmised tervisevaldkonnast ning aidata leida viise, kuidas need teadmised ka praktikas rakendatavaks teha. Samuti soovime pakkuda tasakaalustatud ja elutervet vaadet, mis tähendab, et tervisliku elustiili poole liikumisel peame oluliseks ’kuldse kesktee’ leidmist, mitte äärmustesse laskumist.

Populaarsed

Hiljutised