Sünaps #85 – Kristel Vene: Lõhnad sinu maitsele

JAGA:

Parimad toiduelamused sünnivad meelte koostoimes. Kuidas me lõhnu ja maitseid tajume ja mil moel toidutehnoloogia seda mõjutab? Miks on jäätis vastupandamatum kui varsseller ja kuidas toimib lõhnaturundus? Kas haistmismeelt saab treenida? Mis on anosmia ja kuidas lõhnataju kadumisest taastuda? Neil ja veel paljudel teemadel räägib Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi vanemlektor, lõhna- ja maitseteadlane Kristel Vene.

Uuri juurde:

Sünapsile tasub kõrv peale panna, sest on plaanis kuulajaid analoogsete lugudega kostitada edaspidigi. Seni olge terved ja kohtumiseni Eesti Tervisemuuseumis!

tervisemuuseum.ee | Facebook | Instagram | LinkedIn | YouTube | E-pood | Sündmused

#lõhn #maitse #haistmine #lõhnameel #maitsemeel #aju #keel #lõhnaratas #anosmia #covid #lõhnaturundus #krõpsud #sõõrik #retseptor #lõhnamälu #lõhnateraapia #fermenteerimine #toidutehnoloogia #TalTech #Tehnikaülikool #biotehnoloogia #keemia #Sünaps #tervis #Tervisemuuseum #podcast #taskuhääling #jutusaade #Vene #Joosep

Veel

Sünaps
Sünapshttps://www.tervisemuuseum.ee/
Sünaps on Eesti Tervisemuuseumi podcast, mis vahendab ja ühendab lugusid inimkehast, meditsiiniajaloost ja popkultuurist.

Populaarsed

Hiljutised