Alo Naelapea & Veiko Valkiainen: Donald Trump kui USA poliitika- ja ärimaailma “paha poiss”

JAGA:


Tänane episood on kantud eesseisvatest Ameerika Ühendriikide presidendivalimistest, mis toimuvad täpselt kuu aja pärast. Meie fookuses on Donald Trump – üks vastuolulisemaid ja mõjukamaid figuure nii poliitikas kui ka ärimaailmas. Seda teemat aitab mul lahti harutada kogenud juhtide hindamise ja otsingu ekspert Alo Naelapea. Minu jaoks on Alo olnud erinevates kontekstides väärtuslik koostööpartner ja laia silmaringiga sõber, kellega arutleda maailma asjade üle. Nii nagu mina, on ka tema õppinud psühholoogiat Tallinna Ülikoolis, mis süvendas tema huvi juhtide isiksuste, juhtimiskvaliteedi ja loomuomaste tööalaste edueelduste vastu.

Aloga räägime Trumpi vastuolulisest juhtimisstiilist, mis on omakorda tugevalt mõjutatud tema keerukast isiksuse profiilist – võitluslikkus, riskijulgus ja fenomenaalne stressitaluvus on omadused, mis on olnud tema senise (pigem üllatusliku!) edu aluseks. Arutleme Trumpi brändi ja meediaga suhtlemise maneeri üle – kuidas küll õnnestus tal, selliste värvikate väljaütlemiste meistrina, kes naudib konflikte ja vastandumisi, luua endast sedavõrd eduka juhtfiguuri kuvand? Vaatleme ka tema erakordset võimet tulla toime kriiside ja kohtuvaidlustega, kus Trumpi filosoofia “mitte kunagi alla anda” on jällegi üllatavalt edukaks osutunud. Kuid Trumpi fassaadi tagant ei leia me vaid edu – käsitleme, kuidas ta on teadlikult polariseerinud poliitilisi gruppe, kasutades labasusteni ulatuvat matterdamist poliitilise strateegiana. Episoodi lõpus küsime endilt, mis on need õppetunnid, mida on Trumpi kompleksse ja vastuolulise profiili juures siiski õppida? Võib-olla tema imetlusväärne võimekus luua omale tugev persoonibränd, jääda lõpuni kindlaks oma eesmärkidele ja leida energiat ka kõige raskematest olukordadest.

Kuulake ikka …

Veel

Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis
Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelishttp://www.valkiainen.ee/blogi
Juhtimiskoolitaja ja coach'i Veiko Valkiainen'i podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” vastab küsimusele: mida tähendab olla edukas juht? Podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” algselt seatud küsimuseks, millele vestluste käigus vastuseid otsime, on: mida tähendab olla edukas juht? See võtmeküsimus on kogu juhtimispodcasti läbiv punane niit. Veiko missioon on toetada juhtidel ja meeskondadel saavutada soovitud eesmärke keskendudes tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Podcast on koht, kus lisaks temale jagavad juhtimisteemadel oma mõtteid, teadmisi ja kogemusi Eesti erinevad tegevjuhid, tippsportlased, konsultandid-koolitajad ja teised juhtimisega lähedalt kokku puutuvad inimesed. Kuulake ikka!

Populaarsed

Hiljutised