Infodeemia ajastu: ellujäämiskursus algajatele

JAGA:


Koroonapandeemia kõrval võtab maailmas võimust infodeemia: olukord, kus lisaks teabe mahu kasvule kiirendavad tehnoloogilised võimalused oluliselt selle levikut. Info ülekülluses segunevad faktid kuulujuttudega. Üha raskem on tõest infot üles leida ja ära tunda.
Kuidas olla kindel, et info on objektiivne ja teaduspõhine, ning edukalt navigeerida pooltõdedest pungil infoväljas?
Kogume vestluse jooksul kokku soovitused infomüras ellujäämiseks ja valeinfo äratundmiseks. Ulatame infosügavikku uppujale mõned päästerõngad, mille abil end ise hädast välja aidata.

Arutelujuht: Aigar Vaigu (füüsik, Rakett69 saatejuht ja kohtunik, Eesti Metroloogia Keskasutuse direktor)
Arutelus osalejad: Ragne Kõuts-Klemm (Tartu Ülikooli ajakirjandussotsioloogia kaasprofessor), Hannele Valkeeniemi (YLE produtsent); Andero Uusberg (Tartu Ülikooli afektiivse psühholoogia kaasprofessor)

Arutelu korraldaja: Soome Instituut

Veel

Arvamusfestival
Arvamusfestivalhttps://arvamusfestival.ee/
Arvamusfestival toimub iga aasta augusti teisel nädalavahetusel Paides. Tegemist on ärksate ja aktiivsete inimeste kohtumispaiga ja mõttevahetuskohaga Eesti ühiskonnale ja inimestele olulistel teemadel. Festivali eesmärk on tuua kokku erinevaid vaatenurki ja ideid, et arutelude tulemusel sünniks uusi teadmisi, alguse saaksid uued ühiskonna jaoks kasulikud ettevõtmised ning areneks arutelukultuur Eestis.

Populaarsed

Hiljutised