Toiduraiskamine on sotsiaalne, keskkonnaalane ja majanduslik katastroof.
Planeedi “parim enne” on juba ületatud – kuidas pöörduda inimkonnana tagasi “kõlblik kuni” viimaselt tunnilt?
Lahendused (toidu)raiskamisele on olemas, kuid muutused kipuvad tulema teosammul.
Kuidas tempot tõsta? Kuidas kutsuda ellu otsustavaid muutusi nüüd ja kohe – olla Eestina maailmale eeskujuks? Köögilauajuttude eesmärk on leida võimalusi toidu senisest paremaks väärindamiseks ja toetada Euroopa rohelise kokkuleppe elluviimist. Arutelu ajal valmistab päästetud toidust süüa tippkokk Peeter Pihel. Pop-up kohvik HOMME SAABUB PARADIIS on avatud terve päev kl 12-20, kus toitu pakuvad erinevate toidupäästmiskogukondade esindajad.
Arutelujuht: Märt Treier
Osalejad: KÖÖGILAUA TAGA KOHTUVAD: Maaeluminister Urmas Kruuse, toidupäästmise eest Sotsiaalministeeriumis vastutav Tea Varrak, Toidupanga juht Piet Boerefijn, Eesti Rohelise Liikumise huvikaitse ekspert Madis Vasser, Rimi Eesti Food AS tegevdirektor Vaido Padumäe, Keskkonnaministeeriumi asekantsler Kaupo Heinma ja vabatahtlikud toidupäästjad üle Eesti. SÜÜA TEEB tippkokk Peeter Pihel SÜÜA SAAB pop-up kohvikus HOMME SAABUB PARADIIS
Arutelu korraldaja: Tartu toidupäästjate kogukonna esindaja (kambas on ka teised kogukonna esindajad)