Seekordses podcast’is räägime sedavõrd olulisest teemast nagu toiduraiskamine. Kevadel tutvustas Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus (SEI) Eestis tekkivate toidujäätmete ja toidukadude kohta tehtud uuringu tulemusi, millest selgus, et keskmiselt viskavad Eesti pered aastas prügikasti 180-220 euro eest toitu. Kokku läheb aga Eestis aastas raisku 164 miljoni euro eest toitu, mis teeb kokku 167 tuhat tonni toidujäätmeid.
Kuidas seda olukorda parandada? Kas rohkem toitu läheb raisku poodides või majapidamistes? Mis vahe on „parim enne“ ja „kõlblik kuni“ tähendustel? Mis saab poodides ülejäävast kaubast? Nendel teemadel arutlevad advokaadibüroo Soirainen vandeadvokaat Britta Retel, SEI vanemteadur Harri Moora ja LHV eraisikute finantseerimise osakonna juht Marko Kiisa.