#93 Henri Laupmaa ja Toomas Trapido, "Kevadine kroonimine"

JAGA:

Selle vestluse lähtepunktiks oli Charles Eisensteini essee “Kroonimine” [1], mille eestikeelne tõlge jõuab peagi seltsi koduleheküljele.

Charles Eisensteini klipp “Üheski meie vastuses koroonaviirusele ei ole midagi uut” [2] on meie Piljardinurga [3] teine video. “Üheski meie vastuses koroonaviirusele ei ole midagi uut, nad kõik kujutavad endast vaid varasemate trendide võimendatud vorme… Kõik need suundumused olid juba ammu olemas ja praegu on meil aeg endalt küsida: kas me tahame, et need jätkuksid? Eriti nüüd, kus me oleme näinud, kuhu loetletud trendid meid oma äärmuslikes vormides viivad. Ma loodan, et me vastame eitavalt. Me ei taha ohverdada riski minimeerimise pühale üritusele kõike, mis meil on. Võib-olla me oleme siiski valmis natuke rohkem ohtusid taluma? Leppima sellega, et surm on elu osa ja lükkama tagasi režiimi, mis püüab kõiki muutujaid kontrollides riskist lahti saada. Lükkama tagasi režiimi, mis tahab meid kaitsta maailma ja üksteise eest ja tekitab seega olukorra, kus me surma edasilükkamise nimel elust vabatahtlikult lahti ütleme,” kõneleb Eisenstein.

Head kuulamist!

H.

——————–

[1] charleseisenstein.org/essays/the-coronation/

[2] www.youtube.com/watch?v=5VCBxtrS0_Y&list=PLhpEK-_b7mfHBFSgRIwNOgPtZNzjHZmFx&index=2

[3] www.youtube.com/playlist?list=PLhpEK-_b7mfHBFSgRIwNOgPtZNzjHZmFx

Veel

Tähenduse teejuhid
Tähenduse teejuhidhttp://www.burke.ee
Edmund Burke’i Selts on kodanikeühendus, mille liikmed peavad oluliseks lääne tsivilisatsiooni alusväärtusi – üksikisiku vabadust ja vastutust, turumajandust ning riigivõimule seatud konstitutsioonilisi piiranguid.

Populaarsed

Hiljutised