Sünaps #17 – Mis on umami?

JAGA:

Miks sööb inimene ära suure paki krõpsu või kolm šokolaadi, kuigi teab, et nii suures koguses pole see üldse tervislik ega söö spinatit või kõrvitsasuppi või vartki sellerit kuigi see võib sealjuures – oi, kui kasulik olla? Toidu söömisega käivad kaasas maitsed ja emotsioonid. Magus, hapu, soolane, kibe ja umami. Õpime paremini mõistma viiendat põhimaitset, mis paljudele tundmatu ja kudas on sellega seotud tänapäeva toiduainete- ja keemiatööstus.

Uuri juurde:

Sünapsile tasub kõrv peale panna, sest on plaanis kuulajaid analoogsete lugudega kostitada edaspidigi. Seni olge terved ja kohtumiseni Eesti Tervisemuuseumis!

www.tervisemuuseum.ee | Facebook | Instagram | YouTube

Veel

Sünaps
Sünapshttps://www.tervisemuuseum.ee/
Sünaps on Eesti Tervisemuuseumi podcast, mis vahendab ja ühendab lugusid inimkehast, meditsiiniajaloost ja popkultuurist.

Hiljutised